Okul Ortaklığı Programı

13.10.2022 331

Bu program ile okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek özellikle okullar arasındaki farklılıklar azaltılarak fırsat eşitliğine katkı amaçlanmaktadır.Farklı eğitim tecrübelerine, kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak; ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Genel amaç eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetler gerçekleştirmek, deneyimleri paylaşmak, olumlu örnekleri hayata kazandırmak, öğrenme toplulukları oluşturmaktır. Öğrencilerde ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımının karşılıklı olarak aktarılması bu programın en önemli amaçlarındandır.

Okul ortaklığı programında yer alan ortak okulumuz ARDAHAN / GÖLE - Nilüfer Göle Sosyal Bilimler Lisesi
            (https://nilufergolesosyalbilimlerlisesi.meb.k12.tr/
             olarak belirlenmiştir. Bu program ile Nilüfer Göle Sosyal Bilimler Lisesi arasında iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek özellikle okullar arasındaki farklılıklar azaltılarak fırsat eşitliğine katkı amaçlanmaktadır.

2022-2023 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMALARIMIZ

İş birliği ile yapılan çalışmalar:

1-Çevrim içi idari toplantı yapılmıştır. Okul koordinatörleri belirlenmiştir.

2-Birlikte bir yıllık eylem planı hazırlanıp gönderilmiştir.

3-Çevrim içi zümre başkanları toplantısı yapılıp zümrelerin nasıl çalışacağı belirlenmiştir.

4-Zümreler arası iletişim ağları kuruldu ve toplantılar yapıldı.

5-Ortak sınavlarda soru ve deneyim paylaşımları yapıldı.

6-Çevrimiçi etkilikler yapıldı.(Parlementer münazara, Halit Ertuğrul konferansı vb).

7-Okuyorum Yazıyorum Projesi ortak yürütülmektedir.

8-TEKNOFEST başvuruları ekipleri ortak oluşturuldu.

9-Youtube kanalımız üzerinden canlı yayınla"Dilimiz Kimliğimiz" paneli yapıldı.

10-Çevrimiçi parlementer münazara yapıldı.

11-Okulumuz tarafından okul ortağımız kütüphanesine kitap gönderilerek destek verildi.

12-Deneme tarafımızdan gönderilerek ortak deneme yapıldı.

2023-2024 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMALARIMIZ

1-Çevrim içi toplantı yaptık.icerikler/okul-ortakligi-programi-toplantisi-yaptik_14434379.html

2-Yıllık eylem planı hazırlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

3-Çevrimiçi zümre toplantıları yapıldı.